Louisiana Jambalaya stoofpot met chorizo, gamba's en kip

Ingrediënten

De Amerikaanse versie van een paella. Eenvoudig, lekker en net iets anders dan een gewone stoofpot.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Snij de ajuin in stukjes.

  2. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Doe olie in een pot.

  3. Snij een stuk van de chorizo in schijven van 1 centimeter. Snij dit in vier.

  4. Stoof de kippenbouten aan.

  5. Haal de kippenbouten uit de pot en leg in de ovenschaal.

  6. Stoof in dezelfde pot de ajuin en chorizo aan.

  7. Snij de paprika en selder in stukjes. Stoof mee aan in de pot.

  8. Pel en plet de look. Voeg toe aan de groenten.

  9. Snij de tomaat in stukjes. Voeg toe.

  10. Plet all spice in de vijzel. Voeg toe in de pot. Roer er twee lepels worchestersaus onder. 

  11. Leg er de kippenbouten op. 

  12. Snij een chilipeper in stukjes. Blus de stoofpot met kippenbouillon. Voeg de chilipeper toe.

  13. Voeg 250 gram rijst toe.

  14. Voeg ook de gamba’s toe.

  15. Laat 30 minuten pruttelen onder deksel.

  16. Werk af met fijngehakte lente-uitjes.

0
Nog geen stemmen