Gamba's à la plancha

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de basilicum met de steeltjes erbij. De steeltjes hebben veel smaak en ook een goed aroma. Voor je knoflook hakt, plet je hem met het plat van je mes. Als er een steeltje inzit, haal je dat eruit. Het is niet verteerbaar en zorgt voor die typische lookgeur.

  2. Leg de gambas in een grote kom en laat ze 1 uur marineren met de kruiden, knoflook, basilicum en olijfolie. Hoe langer je marineert hoe beter de smaak van de kruiden in de gamba’s zal trekken.

  3. Verwarm de « plancha » met een beetje Fama. De kookplaat moet eerst heel heet zijn zodat je onmiddellijk kan beginnen bakken. Als je de gamba’s te lang moeten bakken, riskeer je dat ze rubberachtig worden. Je kan zien dat de kookplaat heet genoeg is wanneer je er een beetje Fama opdoet en de margarine direct begint te ‘zingen’.

  4. Bak de gambas 3 à 5minuten op de twee kanten. Bak zeker niet te lang want anders gaan ze rubberachtig worden. Haal zeker het darmkanaal uit de gamba’s want dat zorgt voor een vervelende smaak in je mond. Het darmkanaal is dat zwarte sliertje dat je altijd ziet bij gamba’s.

  5. Blus de gambas met de citroensap en dresseer. Als je blust komt het aanbakstel los en dat geeft smaak.

5
Average: 5 (1 vote)