Mokkataart

Ingrediënten

Afwerking

  • chocolade koffiebonen

Crème au beurre

  • 4 eieren
  • 4 eierdooiers
  • 500 gr suiker
  • 100 ml water
  • oploskoffie
  • 1 kg zachte boter, in blokjes
  • cognac
  • olijfolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 195°C. Klop 8 eieren op met 200 g suiker. Zeef intussen de bloem over een vel bakpapier en vermeng met de opgeklopte massa. Giet de homogene massa in een taartvorm en kruid met de sweet mix caramel. De taartvorm gaat nu 25 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C.

  2. Klop 4 eieren op met 4 eidooiers. Zet intussen een steelpan op het vuur, giet er water in en doe er dan de suiker bij. Als er kleine belletjes verschijnen, giet je de mengeling straalgewijs bij de opgeklopte eieren. Voeg oploskoffie toe naar eigen smaak en doe er ook wat zachte boter bij. Vermeng opnieuw.

  3. Vermeng intussen wat oploskoffie met eenzelfde hoeveelheid water en een scheutje cognac. Hiermee bevochtig je later het biscuit

  4. Haal het biscuit uit de taartvorm en laat afkoelen. Snijd het biscuit met een zaagmes in 3 lagen. Smeer crème au beurre aan de onderkant van het biscuit zodat ie mooi blijft liggen.

  5. Bevochtig de hele biscuit met het mengsel van koffie en cognac. Spuit crème au beurre over het biscuit en begin daarvoor in het midden. Je blijft ronddraaien tot je laag overal dezelfde dikte heeft. Doe hetzelfde met de 2 andere lagen en met de bovenkant. Leg alles terug op elkaar in de oorspronkelijke vorm en strijk de bovenkant mooi glad.

  6. Wrijf enkele koffiebonen in met olijfolie zodat ze mooi gaan blinken en versier er tenslotte de taart mee.

5

Average: 5 (1 stem)