Mousse van banaan, plattekaas, aardbei en quinoacrunch

Ingrediënten

voor de crunch met quinoa

  • 4 el havermout
  • 4 el quinoa
  • 1 el tahin (amandelpasta)
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 el ahornsiroop

Sofie verwent Cathérine Kools met een heerlijk eenvoudig dessertje op basis van aardbei, banaan en quinoa.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Cutter de havermout en ongekookte quinoa tot bloem. Meng dit meel met de tahin, kaneel en ahornsiroop tot een crumble.

  2. Bedek een ovenplaat met wat bakpapier. Strooi de crumble over de plaat. Druk goed aan. Stop 10 à 15 minuten in een oven van 180 graden. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.

  3. Doe twee bananen, het vruchtvlees van 1 avocado, esdoornsiroop en twee eetlepels plattekaas in een cutter. Cutter fijn tot een gladde massa. Voeg eventueel nog platte kaas toe.

  4. Snij het kroontje van de aardbeien. Snij in kleine stukjes. Was de citroen. Meng de zeste van de citroen onder de aardbeien. 

  5. Hak de blaadjes munt fijn. Meng onder de aardbeien.

  6. Lepel wat crème in een glas. Voeg de aardbeien toe. Lepel er crunch op. Voeg weer wat crème, aardbeien en crunch toe. Doe dit tot het glas halfvol is. Werk af met een takje munt.  

0
Nog geen stemmen