Chili con carne met lamsvlees

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een stoofpan, bak de gesnipperde ui en het lamsvlees gedurende 5 minuten op hoog vuur. Roer de massa regelmatig om met een spatel om te voorkomen dat er grote brokken ontstaan. 

  2. Voeg het geperste knoflookteentje toe, meng gedurende 1 minuut, voeg de tomaten en hun sap toe, giet er 1 liter water bij, voeg de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Dek af en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. Giet de kidneyboontjes af en spoel ze lange tijd onder koud water. Voeg toe aan de stoofpan en laat nog 2 minuten koken. Kruid bij indien nodig.

  4. Dien de lamssoep warm op. Werk af met gehakte koriander en gemalen cheddar en serveer er brood bij. 

  5. Tip: ter afwisseling kan je de cheddar door gouda vervangen en de koriander door peterselie. Voeg tabasco toe om eventueel nog meer op smaak te brengen.

5
Average: 5 (1 vote)