Go Portugal: Pasteis De Belem & Portugese cocktail

Ingrediënten

voor de pasteis

Voor de cocktail (per persoon)

Pasteis De Belem zijn de bekende taartjes of cakejes uit Lissabon in Portugal. Wil je deze lekkernijen zelf maken, dan is dit het ideale recept! 

Tip: gebruik bakvormpjes van 5 à 6 centimeter diameter.

Sofie serveert er nog een lekkere Portugese cocktail op basis van porto en tonic bij. De perfecte zomerdrank!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans
Cocktails
Dessert
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. 

  2. Kook de room op met de suiker, dooiers, bloem en vanille tot de suiker gesmolten is. 

  3. Rol het vel bladerdeeg op. Snij in schijven van 1 cm. Rol plat en leg in de bakvorm. 

  4. Vul op met de pudding.

  5.  Steek tien minuten op 250 graden in de oven. 

  6. Haal uit de oven. Laat afkoelen en bestrooi met kaneelpoeder en bloemsuiker.

  7. Voor de cocktail. Wrijf de rand van het glas in met limoen. Dop daarna in de suiker. 

  8. Doe wat porto in een glas. Dresseer met munt. Vul met ijs en werk af met tonic.

0
Nog geen stemmen