Rolmops met boontjes, ui en aardappelsalade

Ingrediënten

  • 4 rolmopsen
  • 1 wit boerenbrood

voor de aardappelsalade

Rolmops is hét gerecht bij uitstek uit de kindertijd van Jacques. Sofie serveert het op een toast met een frisse aardappelsalade. 

Tip: maak dit in een kleine versie en je hebt een lekker hapje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Begin met de aardappelsalade. Schil de aardappelen. Snij in fijne blokjes (brunoise). Stoom ze gaar in ongeveer vier minuten. Spoel en laat afkoelen.

  2. Dop de groene boontjes en stoom ook deze gaar in ongeveer vier minuten. Schrik of verfris dadelijk in koud water. Zo blijven ze mooi groen. Snij ze daarna in kleine stukjes.

  3. Pel de ui en snij zeer fijn. Snij de boontjes fijn. Hou een beetje ui apart ter decoratie.

  4. Doe de boontjes en de ui samen in een kom. Voeg de aardappelblokjes toe. Kruid de aardappelsalade met peper en zout. Voeg de zure room en mayonaise toe.

  5. Hak de bieslook fijn. Meng onder de salade. Hou een paar sprietjes apart ter decoratie.

  6. Snij dikke sneden van het boerenbrood. Toast ze in een toaster of in de oven.

  7. Snij de rolmops in twee.

  8. Beleg de toast met de aardappelsalade. Werk af met de rolmops. Versier met wat bieslook en fijngesneden rode ui.

5
Average: 5 (1 vote)