Bananencupcake
Ingrediënten
-
1½ rijpe, gepureerde banaan
-
200 gr zelfrijzende bloem
-
100 gr fijne suiker
-
100 gr bakboter
-
50 gr zure room
-
2 el vanillesuiker
-
¼ th lepel nootmuskaat
-
½ th lepel kaneel
-
65 gr roomkaas
-
40 gr gesmolten boter
-
175 gr bloemsuiker
-
4 eieren
materiaal
-
papieren bakvormpjes
-
muffinbakvorm
Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 135° C. Zeef bloem boven een grote kom en voeg hier de suiker, de vanillesuiker en de Alpro soya Bakken & Braden aan toe. Mix tot het geheel de structuur heeft van grof zand. Voeg er dan één voor één de eieren aan toe en mix telkens goed tot ze in het mengsel doordrongen zijn.
Voeg er vervolgens de zure room aan toe en mix op lage snelheid tot het goed gemengd is. Voeg nu de bananenpuree, de nootmuskaat en de kaneel toe en meng nog eventjes. Leg de papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul ze voor 2/3 met het beslag. Bak gedurende ongeveer 25 minuten gaar. (de cakejes veren lichtjes terug als erop gedrukt wordt.) Neem ze na 5 minuten uit de bakvorm en laat verder afkoelen.
Voor de topping: Meng 65 gr roomkaas met 40 gr gesmolten boter en 175 gr bloemsuiker. Breng dit aan op de cupcakes en werk af met gesmolten chocolade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be