Chocoladebar met popcorn

Ingrediënten

  • 100 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 200 gr bloem
  • 1 ei
  • 500 gr melkchocolade
  • popcorn
  • karamel snoepjes

materiaal

  • 2 grote kommen
  • plastiekfolie
  • bakpapier
  • 2 steelpannetjes
  • uitsteekvormpjes
  • deegrol
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Dessert

Bereiding

  1. Meng de boter en suiker mals in een grote kom. Voeg het ei toe en meng goed. Zeef de bloem er onder en laat afgedekt op stijven in de koeling.

  2. Rol het deeg uit en steek er rondjes uit. Bak af op 180°C ongeveer 10 tot 12 minuten.

  3. Smelt de karamel snoepjes met een scheutje water in een steelpannetje op een zacht vuur. Als de karamel gesmolten is smeer dan een beetje op een koekje en bedek snel met popcorn.

  4. Doe dit bij alle koekjes en laat de karamel terug hard worden zodat alles aan elkaar blijft plakken.

  5. Smelt de chocolade au bain marie. Neem de Candy bar vast bij het koekje en dompel in de chocolade met de popcorn kant te beginnen, het koekje moet langs de onderkant niet bedekt zijn met chocolade enkel de randjes.

0
Nog geen stemmen