Hazelnootcake met rode biet
Ingrediënten
-
200 ml plantaardige olie
-
250 gr lichtbruine suiker
-
150 gr rauwe geraspte rode biet
-
100 gr walnoten (gehakt)
-
3 eieren
-
1 th lepel bakpoeder
-
2 th lepel koekkruiden
-
3 el melk
-
200 gr bloem
-
4 el abrikozenjam
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC/gasovenstand 6.
Giet de olie en de suiker in een kom en klop. Meng er de rode biet, walnoten en hazelnoten onder, voeg daarna de eierdooiers, het bakpoeder en de koekkruiden toe en klop alles er goed onder. Meng er de melk en de bloem onder.
Klop in een aparte kom de eiwitten met een handmixer of in een keukenmachine op de hoogste stand tot je stevige pieken kunt vormen. Spatel het opgeklopte eiwit onder het rodebietmengsel.
Doe het mengsel in een ingevette cakevorm met een diameter van 20 cm en laat 30 minuten bakken in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Verwarm de abrikozenjam en glaceer er de cake mee.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be