Gegrilde scampi met ananas

Ingrediënten

  • muntblaadjes
  • 2 limoenen
  • 2 el mayonaise
  • viskruiden
  • 1 el verse dille
  • 3 el room
  • 5 dl arachideolie
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 6 teentjes knoflook
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak een marinade van de arachide olie, dille en viskruiden.

  2. Pel de scampi en ontdoe ze van hun darmkanalen. Rijg ze vervolgens aan een spies. Marineer ze op voorhand enkele uurtjes in de marinade. Bak ze heel eventjes boven heet vuur. Wanneer ze roze kleuren, zijn ze klaar.

  3. Snijd het vruchtvlees van de verse ananas in kleine stukjes en meng het met een beetje limoen en verse munt. Bewaar nog een beetje munt voor de afwerking.

  4. Roer de room onder de mayonaise en kruid met een beetje peper. Pers de look uit over het mengsel en voeg de peterselie eraan toe. Meng alles goed. Laat het sausje een uurtje trekken voor gebruik. Deze saus is ook lekker bij lamsvlees of pita.

  5. Schik de tartaar van ananas op een bord aan de zijkant. Leg de gegrilde scampi-spies half op de tartaar en laat de looksaus druppelsgewijs over beide ingrediënten een lijntje trekken. Werk af met een blaadje munt en breng op smaak met peper en zout.

4
Average: 4 (1 vote)