Gehaktballetjes met koolzalfje

Ingrediënten

  • 800 gr gehakt
  • 1 ui
  • 2 aardappelen
  • 1 el groentebouillon
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 2 el gehakte peterselie
  • 8 el broodkruim
  • 1 ei
  • bloem
  • boter
  • 2 dl water
  • 1 el rundsbouillon
  • 100 gr boter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de gehakte look, sjalot, peterselie, ei en broodkruim. Draai balletjes en rol ze door een beetje bloem. Bak de balletjes bruin in de pan in wat boter.

  2. Kook de kool gaar met ajuin en aardappel en giet af. Mix de groenten met de groentebouillon en wat water in de blender tot een zalfje.

  3. Blus de pan van de balletjes met het water en voeg er de rundsbouillon aan toe. Laat voor de helft inkoken. Werk op met boter.

  4. Serveer de balletjes met het zalfje.

0
Nog geen stemmen