Gehaktschotel met bloemkool

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen
  • 250 gr gehakt
  • 1 l melk
  • 250 gr gemalen kaas
  • 70 gr bloem
  • 70 gr boter
  • peper, zout, nootmuskaat
  • citroen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een puree van de aardappelen. Doe de puree in een ovenschaal.

  2. Bak het gehakt los samen met een ajuin in een pan en plet het met een vork. Kruid met peper en zout. Giet het gehakt over de puree.

  3. Kook de bloemkoolroosjes in licht gezouten water of stoom 2 minuten op 120° in de stoomoven. Giet ze af wanneer ze zacht zijn. Schik de roosjes op het gehakt in de schotel.

  4. Voor de bechamelsaus:

  5. Maak een roux met 70 g bloem en 70 g boter. Voeg er 1/2 à 1 liter melk aan toe en laat even doorkoken tot de gewenste dikte bereikt is. Werk af met nootmuskaat, zout , citroen, peper en een handje kaas.

  6. Giet de bechamelsaus over de bloemkool. Strooi kaas over de saus. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

5
Average: 5 (3 votes)