Parmaham met tomaat en pesto en marmer cake

Ingrediënten

  • 100 gr basilicum
  • 2 tomaten
  • 16 plakjes parmaham
  • 8 ciabatta broodjes
  • peper
  • 250 gr bloem
  • zout
  • 5 eieren
  • 250 gr suiker
  • 250 gr zachte boter
  • 2 teentjes look
  • 80 gr pijnboompitten
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Mix de basilicum, pijnboompitten, teentjes look en de olijfolie in een blender. Proef en kruid af met peper en zout. Snij de tomaat in dunne schijfjes.

  2. Snij de broodjes open en smeer eerst een laagje pesto op het brood. Leg er dan 2 plakjes parmaham bovenop gevolgd door 2 schijfjes tomaat en maak het broodje dicht.

  3. Marmer Cake: Doe de boter en suiker in een keukenrobot en klop 5 minuten op een hoge stand. Stop de keukenrobot en voeg dan de eieren toe. Klop weer 5 minuten zodat je een luchtige massa krijgt. Stop de keukenrobot weer en zeef de bloem erbij, Meng nu alles op een lage stand tot alles mooi gemengd is.

  4. Smeer een cake voor in met boter en strooi er wat bloem in, zorg dat de bloem overal blijft plakken en schud het overtollige bloem uit de vorm. Doe dan de helft van het beslag in de cakevorm.

  5. Meng de cacaopoeder onder de andere helft van het besleg en vul de cakevorm aan voor ¾. Meng nu de 2 beslagen nonchalant door elkaar in de cakevorm met een mes. Bak de cake 10 minuten op 180°C en zet de oven dan op 15°C en bak 40 à 50 minuten verder.

  6. Laat de oven zeker dicht de eerste 50 minuten anders kan de cake inzakken. Om te zien of de cake gaar is kan je er met een mes insteken. Als je het mes eruit neemt en er blijft geen beslag aan het mes hangen dan is de cake gaar.

  7. Als de cake klaar is haal hem dan voorzichtig uit de cakevorm (de cakevorm is hééél warm) en laat afkoelen op een rooster. Snij vervolgens in mooie dikke plakjes.

0
Nog geen stemmen