Gravad Lax - gemarineerde zalm
Ingrediënten
-
1 kg grof zout
-
4 peperkorrels
-
2 korianderkorrels
-
4 el suiker
-
enkele sneetjes brood
-
4 el zure room
-
2 handenvol groene kruiden
-
800 gr zalmfilet
-
olijfolie
Bereiding
Cutter het zout met de peper, koriander en suiker. Hak de groene kruiden fijn. Bedek de zalm eerst met de groene kruiden en dan met het zoutmengsel. Laat 10 uur rusten in de koelkast.
Spoel de zalm af en dep lichtjes droog. Snijd de zalm in fijne plakjes en schik op een bord.
Breng een beetje zure room en wat gehakte groene kruiden aan over de zalm.
Leg een sneetje gerookte zalm, besprenkeld met olijfolie, tussen 2 sneetjes brood. Bak in een wafelijzer.
Serveer de graved laks met een wafeltje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be