Kefta
Ingrediënten
-
400 gr kalfsgehakt of lamsgehakt
-
4 eieren
-
bakboter
-
8 tomaten
-
2 teentjes look
-
4 el gehakte peterselie
-
2 el spaghettikruiden
-
1 grote ui
-
2 dl water
Bereiding
Meng het gehakt met 1 el gehakte peterselie, 1 el spaghettikruiden en maak balletjes. Hak de ui fijn, alsook de look en stoof aan in wat bakboter. Voeg er de balletjes aan toe en bak ze mooi bruin.
Ontvel de tomaten, snijd ze grof en voeg ze aan de balletjes toe. Voeg 2 dl water toe en de rest van de spaghettikruiden.
Laat 20 minuten verder garen op een licht vuurtje en voeg er op het laatste moment de peterselie aan toe.
Maak wat plaats in de kefta en voeg er de eieren aan toe en laat nog 3 minuten staan op een licht vuurtje. Je kan de eieren erdoor roeren of je kan ze gewoon zo laten garen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be