Kippenborst met curry

Ingrediënten

  • 1 dl kokosmelk
  • 2 stengels selder
  • 4 kippenborsten
  • gekookte rijst
  • bakboter
  • 1 dl water
  • 1 dl room
  • 1 el kippenbouillon
  • citroensap
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Indisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de kippenborsten aan in een beetje bakboter gedurende 3 minuten aan elke kant. Snijd de selder en jonagold in blokjes. Voeg deze toe aan de kip en laat ze 2 minuten meestoven.

  2. Strooi er veel curry overheen. Blus met het water en de kokosmelk. Voeg hier 1 eetlepel kippenbouillon en een beetje citroensap aan toe.

  3. Laat het geheel inkoken, voeg de room eraan toe en laat vervolgens verder inkoken tot een gebonden saus.

  4. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd haar in blokjes. Voeg de tomatenblokjes op het eind toe aan de saus.

  5. Serveer de kip samen met de saus, de rijst en werk af met een beetje kervel.

5
Average: 5 (1 vote)