Vegetarische Indische curry

Ingrediënten

  • 1 el currypoeder
  • 1 blik ongezoete kokosmelk
  • 10 stukjes verse ananas
  • 1 rode ui
  • 200 gr tofu
  • 1 th lepel groentebouillon
  • boter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Indisch
Glutenvrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de tofu in vierkante blokjes en bak deze lichtjes aan in een beetje olijfolie. Snijd alle groentjes heel fijn.

  2. Stoof de rode ui samen met de curry en de groentebouillon aan in een beetje boter. Voeg de wortel en de courgette eraan toe en laat alles even aanstoven op een zacht vuurtje. Voeg de kokosmelk eraan toe als alles een beetje kleur heeft gekregen. Laat het geheel 10 minuten doorkoken op een laag vuurtje.

  3. Mix de saus samen met de ananas om een fruitige smaak te creëren. Kook de basmatirijst

  4. Presentatie: Neem een soepbord. Giet eerst de saus erin. Plaats in het midden een mooi bolvormig eilandje rijst. Leg de tofublokjes in de saus en om de rijst heen. Werk af met scheuten en noten bovenop de rijst.

0
Nog geen stemmen