Koninginnenhapje van kalfszwezeriken
Ingrediënten
-
300 gr kalfsgehakt
-
4 velletjes bladerdeeg (van 10 op 10cm)
-
10 champignons
-
1 teentje look
-
platte peterselie
-
1 eigeel
-
1 l water met 1 el groentenbouillon
-
50 gr bloem
-
50 gr bakboter
-
2½ dl room
-
citroensap
-
1 tl tomatenpuree
-
spaghettikruiden
-
frituurolie
Bereiding
Meng het eigeel met wat water en smeer het bladerdeeg ermee in, bak ze 15 minuten op 180 graden. Pocheer de zwezeriken 10 minuten in gezouten water, spoel ze onder koud water en pel ze.
Snijd de zwezeriken in stukjes van 2 centimeter en kook ze gaar in de bouillon gedurende 30 minuten. Rol ondertussen het gehakt in bolletjes en kook ze mee gaar. Maak een roux met de bloem en bakboter en gebruik 4 deciliter bouillon om een witte saus te maken.
Voeg de room toe alsook de gare zwezeriken en balletjes. Voeg dan de versneden champignons, de tomatenpuree, look, spaghettikruiden, gehakte peterselie en citroensap toe. Frituur de rest van de peterselie in de frituurolie. Serveer de zwezeriken in het bladerdeegje en versier met de gefrituurde peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be