Kreeftensoepje

Ingrediënten

  • 4 kleine kreeften
  • 1 selderstengel
  • 1 ui
  • vetstof
  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 2 el bloem
  • 2 el tomantenpuree
  • ½ glas Cognac
  • ½ l wijn
  • 2 l visfumet
  • 4 el geklopte room
  • arachideolie
  • spaghettikruiden
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snij de groenten fijn. Stoom de kreeft.

  2. Haal de koppen van de kreeft, de maag eruit, snijd de koppen in stukken en stoof ze aan in wat arachiedeolie. Voeg de groentjes toe, tijm & laurier.

  3. Laat goed doorstoven en voeg er bloem en tomatenpuree bij. Bevochtig met de cognac, witte wijn en visfumet of de kreeftenjus.

  4. Voeg nog een beetje groentebouillon toe en 2 eetlepels tomatenpuree. Laat opkoken en daarna gedurende 45 minuten zachtjes koken.

  5. Giet de soep door een zeef en breng op smaak. Serveer met een lepel geklopte room en met eventueel een stukje kreeft, versier met de spaghettikruiden en wat peterselie.

0
Nog geen stemmen