Mosselkroketjes met fruitige dip

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Kook de mosselen gaar, giet ze af maar bewaar het kookvocht.

  2. Maak een roux van de boter en de bloem. Kook de melk met het nat van de mosselen en giet deze over de roux. Blijf goed roeren. Doe het sap van de citroen erbij en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Voeg de kaas toe aan de saus samen met de fijngesneden mosselen.

  3. Doe het mengsel in een lage schaal die je eerst insmeert met een klein beetje olie. Zet dit 12 uur in de koelkast tot het volledig opgesteven is.

  4. Neem stukjes uit de opgesteven massa en rol er kroketten van. Wentel de kroketten in het losgeklopte eiwit en daarna het broodkruim. Bak ze af op 180 graden in frituurolie, versier met peterselie. Warm de knolselder en appel op, kruid met een beetje curry en serveer als dipsaus.

0
Nog geen stemmen