Rosbief met erwtjes en wortelen

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief
  • 300 gr erwten
  • 300 gr wortelen
  • 2 sjalotten
  • runderbouillon
  • rode wijn
  • boter
  • 1 th lepel suiker

Rosbief is een klassieker op Kerstmis. Heerlijk eenvoudig en lekker!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de rosbief langs alle kanten mooi bruin in boter. Voeg de versneden sjalotjes toe. Laat gedurende 20 à 25 minuten bakken onder een deksel. Blus met 1 dl water en 1 dl rode wijn. Voeg er wat bouillon bij en laat inkoken tot de helft.

  2. Kook de erwtjes en de wortelen en spoel ze onder koud water. Stoof een gehakt sjalotje, voeg de erwtjes en wortelen toe en het klontje suiker. Serveer de rosbief in schijfjes met de erwtjes, de wortelen en de saus.

0
Nog geen stemmen