Scampisoep met kokos

Ingrediënten

  • room
  • 1 bot koriander
  • 2 tomaten
  • 200 gr peultjes
  • sap van 2 limoenen
  • 1 el fijngesneden gember
  • 1 bot pijpajuin
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 teentje look
  • 12 scampi
  • 1 el PH Groentebouillon
  • water
  • boter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Soep

Bereiding

  1. Doe een beetje boter in de wok en bak de scampi aan. Snijd de look en voeg deze eraan toe.

  2. Snijd de peultjes en de uitjes in stukjes. Voeg de gember eraan toe. Snijd de tomaat in stukken en voeg deze er eveneens aan toe.

  3. Doe nu water bij deze groenten tot ze half onder staan en vul aan met de kokosmelk. Voeg er ook de PH Groentebouillon en het limoensap aan toe. Laat het geheel even opkoken.

  4. Hak de koriander fijn en voeg deze eraan toe. Serveer de soep en werk af met een takje koriander.

0
Nog geen stemmen