Soupe au pistou
Bereiding
Soupe: Week de witte bonen een nacht in water. Kook ze gaar in ruim water met laurier, look en rozemarijn.
Pel de tuinbonen.Breng water aan de kook en kook ze enkele minuten. Pel ze voor de 2°maal (je kan ook diepvriestuinbonen gebruiken).
Snijd alle groenten in blokjes (selder, wortelen, prinsessenbonen, snijbonen, uien, courgette, aardappelen). Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Kook de groenten gaar in water met PH Groentebouillon.
Voeg op het einde de tuinbonen, de erwtjes, de witte bonen, de vermicelli en de tomaten toe. Kruid naar smaak met PH Pepermix.
Pistou: Plet het bosje basilicum, look, geraspte parmezaan, olijfolie in de vijzel of met de staafmixer. Kruid met PH pepermix en zout.
Serveer: Serveer de soep met een flinke lepel pistou.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be