Toatjespap

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen (bintjes)
  • 4 dl karnemelk
  • 2 dl melk
  • 12 blaadjes verse zurkel
  • 100 gr boter
  • 125 gr echte boter (om te smelten)
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 4 plakken kaas
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de aardappelen zeer zacht en pureer ze goed.

  2. Doe er 2 dl melk bij en 100 g boter en roer goed door met een garde. Giet de karnemelk er al roerend bij.

  3. Warm dit zachtjes terug op tot net voor het kookpunt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pocheer het ei in water met een scheutje azijn.

  4. Snijd de verse zurkel fijn en leg dit in een diep bord. Leg een plak kaas in het bord. Schep de pap hierover.

  5. Smelt 125 g echte boter in een steelpannetje (tot beurre noisette) en giet dit over de pap. Werk af met het gepocheerd ei en enkel blaadjes zurkel

5
Average: 5 (1 vote)