Varkensballetjes in mosterdsaus
Ingrediënten
-
400 gr varkensgehakt
-
2 el mosterd
-
4 lente-uitjes
-
1 sjalotje
-
3 el honing-mosterdkruiden
-
1 ei
-
2 el peterselie
-
2 el paneermeel
-
2 dl water
-
1 el groentebouillon
-
2 dl sojaroom
-
2 el citroensap
-
arachideolie
-
appel-knolseldermoes
Bereiding
Pel het sjalotje en hak het fijn. Snijd de lente-uitjes in julienne.
Meng het gehakt met het sjalotje, het ei, de peterselie, de PH Honing-mosterdkruiden en het paneermeel tot een hecht geheel.
Rol balletjes van het gehakt en wentel ze in wat bloem.
Wok ze 7 minuten in de hete arachideolie. Blus de balletjes met het water, de bouillon, de room, de mosterd, 2 eetlepels Materne appel/knolselder en het citroensap.
Laat het geheel goed doorkoken. Serveer met pasta en versier met julienne van lente-uitjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be