Varkensballetjes in mosterdsaus

Ingrediënten

  • 400 gr varkensgehakt
  • 2 el mosterd
  • 4 lente-uitjes
  • 1 sjalotje
  • 3 el honing-mosterdkruiden
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 dl water
  • 1 el groentebouillon
  • 2 dl sojaroom
  • 2 el citroensap
  • arachideolie
  • appel-knolseldermoes
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en hak het fijn. Snijd de lente-uitjes in julienne.

  2. Meng het gehakt met het sjalotje, het ei, de peterselie, de PH Honing-mosterdkruiden en het paneermeel tot een hecht geheel.

  3. Rol balletjes van het gehakt en wentel ze in wat bloem.

  4. Wok ze 7 minuten in de hete arachideolie. Blus de balletjes met het water, de bouillon, de room, de mosterd, 2 eetlepels Materne appel/knolselder en het citroensap.

  5. Laat het geheel goed doorkoken. Serveer met pasta en versier met julienne van lente-uitjes.

0
Nog geen stemmen