Varkenskotelet met selderpuree en selderchips

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten
  • 4 grote aardappelen
  • 1 l melk
  • nootmuskaat
  • 200 gr boter
  • 1 dl room
  • platte peterselie
  • selderzout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de knolselder en snijd hem in 4. Houd 1 stuk en maak er chips van (mandoline). Snijd de overige stukken in kleinere stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in dezelfde stukken. Zet ze samen op een vuur met 1/2de liter water en 1/2de melk. Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat, laat gaar koken. Giet af en passeer door een passe-vite. Voeg er boter en room aan toe.

  2. Bak de koteletten lang beide zijden bruin in wat boter en blus met water met bouillon.

  3. Frituur de chips in frituurolie. Serveer de kotelet met de puree en de jus, versier met wat platte peterselie.

0
Nog geen stemmen