Warm gerookte wilde eend met gegrilde citrusvruchten

Ingrediënten

  • 4 wilde eendenborsten
  • 1 el theeblaadjes
  • 1 el rookmot
  • 1 schil van sinaasappel
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 200 gr rucola
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • 100 gr honing
  • 1 el lavendel bloesem
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 dl marinade van het fruit
Gevorderde
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een marinade van gesmolten honing, olie, kruidnagel, kaneel ,steranijs en lavendelbloesem.

  2. Schil de cirtusvruchten en snij die in schijven van 1 cm, leg die in de marinade voor +- 2 uur. Kruid de eendenborst met barbequekruiden en Piet Huysentruyt Ardèche kruiden.

  3. Doe de rookmot, theeblaadjes en schil in de wok en plaats het rooster bovenop. Leg de eendenborsten erop en sluit het en laat een 7 tal minuten warm roken.

  4. Doe de rietsuiker in een pannetje wacht tot hij smelt (karameliseren) en blus met de azijn. Laat eventjes inkoken en doe de marinade erbij. Grill ondertussen het fruit in een grillpan en schik op de sla met een lepel saus erover. Snij de eendenborst in schijfjes erbij.

0
Nog geen stemmen