Zalm in tomatensaus met gember
Ingrediënten
-
200 gr verse zalm
-
2 el Suzi Wan tomatensaus
-
1 gehakte sjalot
-
½ gehakte ui
-
2 th lepel vissaus
-
1 th lepel donkere sojasaus (Suzi Wan ketjap)
-
sambal
-
2 th lepel rietsuiker of bruine suiker
-
½ el arachideolie
-
1 th lepel gemalen verse gember
-
2 teentjes geperste knoflook
Bereiding
Verwarm de olie in een pan en bak de ui, look en sjalot goudgeel.
Voeg de tomaat, rode paprika en de gemalen gember toe.
Leg de zalm op de groenten.
Laat even sudderen, voeg 2 eetlepels Suzi Wan tomatensaus en de verse gember toe.
Sojasaus, vissaus en suiker toevoegen.
Laat de zalm gedurende 5 minuten sudderen aan beide kanten. Voeg nog een beetje sambal toe
Afwerken met gesneden lente-uitjes Serveer met Uncle Ben's Basmati rijst
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be