Gegrilde sardines
Ingrediënten
-
4 teentjes knoflook
-
1 citroen
-
1 verse rode chilipeper
-
bosje verse bladpeterselie
-
1 th lepel venkelzaadjes
Bereiding
Leg de sardines in een grote ovenschotel. Pers de 4 ongepelde knoflookteentjes eroverheen. Kruid met wat zout en peper. Voeg de geraspte schil van 1 citroen toe, pers het sap erbij en leg de citroenhelften in de schotel met de schil naar onder. Sprenkel er wat olijfolie overheen.
Snij 1 verse rode chilipeper fijn en strooi hem eroverheen. Hak de peterseliesteeltjes fijn en strooi ze eroverheen, samen met 1 theelepel venkelzaden. Hak de peterseliebladeren grof en zet ze opzij. Meng alles met je handen.
Plaats de ovenschotel bovenaan in de oven gedurende 10 minuten of tot de sardines goudbruin en knapperig zijn. Was je handen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be