Megamix van gegrilde groenten

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Een grote wortel, pastinaak of raap kan je in tweeën hakken. Je mag al je groenten samen blancheren, behalve de bieten, want die zouden al de rest rood kleuren! De bieten moeten ook iets langer koken, zo’n 20 tot 25 minuten. Doe de rest van de groenten in een grote pot, giet er koud water over en kruid ze goed af. Breng ze aan de kook en laat ze 6 à 7 minuten koken, tot je halfgare, zachte, buigzame groenten hebt. Laat ze uitdruipen in een vergiet en laat ze drogen.

  2. Meng in een schaal de wortelen met het clementinesap en geplukte rozemarijn. In een andere schaal meng je de venkel in kwarten gesneden samen met tijm en het sap van een ½ citroen. In een volgende schaal meng je de geschilde pastinaak met witte wijnazijn, en de salie. Verder vermeng je in een volgende kom de gesneden stukken rode biet samen met de balsamico azijn en oregano. Als laatste meng je in een kom de babyraapjes met rode zijn azijn en de laurierblaadjes.

  3. Vermeng ook al deze groentecombinaties met een paar flinke scheuten olie met zout en versgemalen zwarte peper.

  4. Zorg ervoor dat elke groep groenten apart op de braadslede ligt. Bedek de braadslede met aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast of in de garage tot de kalkoen uit de oven komt.

  5. Als je ze gaat bakken, verwarm de oven dan eerst voor op 190ºC. Laat de groenten 50 minuten tot 1 uur grillen in de oven, tot ze glanzen en krokant zijn en er heerlijk uitzien. Vijf minuten voor ze uit de oven mogen, haal je de braadslede eruit, giet je honing over de pastinaak en schud je wat met de braadslede, zodat de pastinaak een jasje van honing krijgt.

  6. Gooi alle groenten daarna losjes op een schaal. De schaal is als de winter in een notendop. Elke hap zal anders en geweldig smaken – zorg ervoor dat ze op tafel niet te ver weg staat.

5
Average: 5 (1 vote)