Waterkerssalade met vijgen

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Salade

Bereiding

  1. Zet een middelgrote bakpan op een middelmatig vuur. Strooi er 2 eetlepels amandelschilfers in en schud die af en toe op tot ze goudgeel zijn.

  2. Giet de salade en de alfalfascheuten op een plat bord. Hak de blaadjes van 5 of 6 takjes munt fijn en strooi ze eroverheen, samen met de geroosterde amandelen.

  3. Snij een granaatappel doormidden, hou een helft met de schil naar boven in je hand en sla op de achterkant met een lepel zodat de zaadjes op de salade vallen.

  4. Giet 3 eetlepels extra vergine olijfolie in een kannetje. Pers er het sap van de tweede halve granaatappel bij. Voeg 1 eetlepel wittewijnazijn toe, meng en zet de salade op het laatste moment op tafel om te dresseren.

  5. Maak boven aan de vijgen een kruisvormige inkeping en pers onderaan zodat ze openbarsten. Leg ze op een serveerschaaltje met een potje lopende honing in het midden. Pluk de blaadjes van enkele takjes munt. Sprenkel er wat extra vergine olijfolie overheen en voeg een snuifje zout toe. Snij de citroen in partjes, leg een partje naast de vijgen en zet die op tafel.

5
Average: 5 (1 vote)