Romige champignons

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de laagste stand en leg het brood erin om het op te warmen. Neem je tijd om de onderkant van de champignons af te borstelen zodat alle grond en beestjes zeker weg zijn. Dit loont echt wel de moeite. Hak de peterselie fijn met steeltjes en al, en hou een paar blaadjes opzij.

  2. Doe de boter in een grote pan en zodra die begint te smelten, voeg je er een scheutje olijfolie aan toe, de champignons, de fijngesneden ui en een flinke snuif peper en zout. Roer goed om en laat alles 8 minuten pruttelen, of tot de uien zacht zijn en de champignons beginnen te karamelliseren en mooi te kleuren.

  3. Voeg er de fijngehakte peterselie en de room aan toe. Blijf goed roeren en laat alles nog een minuutje staan, tot de room kookt. Draai dan het vuur wat lager en laat nog een minuutje pruttelen. Haal de pan van het vuur. Doe er een flinke scheut citroensap bij en proef dan. Voeg peper, zout of citroensap toe als dat nodig is. Haal het brood uit de oven en scheur het in grote hompen. Verdeel de champignons over de borden en strooi er ten slotte de rest van de peterselieblaadjes overheen. Dien op met de hompen brood om het romige sap van de champignons mee op te slorpen, en tast toe!

0
Nog geen stemmen