Wortelstoemp

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de wortelen en de ui in brunoise. Dat zijn kleine blokjes. Zorg dat de ui en de wortel even groot zijn zodat ze samen gaar zijn.

  2. Smelt wat Fama in een stoofpotje. Zodra de margarine begint te « zingen », mag je de groenten toevoegen. Wanneer ze « zweten » mag je ze kruiden met peper en zout.

  3. We blussen met room. De wortelen nemen de smaak op van de room en omgekeerd.

  4. De aardappelen zijn op voorhand gekookt in gezouten water. Nu pletten we ze tot een aardappelpuree. Ik voeg er geen boter of room aan toe want de wortelen zijn al gebakken in margarine, de wortelen zijn al geblust met room. Dus is er al genoeg smaak toegevoegd. Voeg er peper, zout en nootmuskaat aan toe.

  5. Nu maken we de « stoemp ». De aardappelen zijn reeds geplet, maar de wortelen en de ui nog niet. Wil je de wortelen en de ui graag zien, plet ze dan niet, maar meng ze er met een spatel door. Zo behoud je de zachtheid van de aardappelpuree en de krokantheid van de wortelen en je proeft direct welke stoemp je aan het eten bent. Werk af met kervel.

5

Average: 5 (1 stem)