Rijstkroketjes met champignons
Ingrediënten
-
250 gr kleefrijst
-
1 eierdooier (om te mengen)
-
1 eierdooier (om te doppen)
-
2 el bloem
-
50 gr geraspte gruyèrekaas
-
PH Pepermix & zout
-
paneermeel
-
250 gr champignons
-
look
Bereiding
Kook de rijst met 2 maatjes water voor 1 maatje rijst. Kruid met PH Pepermix en zout en laat afkoelen.
Voeg 1 eigeel toe en kneed alles goed samen. Doe de kaas erbij, de fijngehakte champignons, look, rozemarijn en kneed de rijst in een bolletje.
Doe een eigeel met wat water in een kommetje en roer even door. Rol het bolletje rijst eerst in de bloem, dan door het eigeel en daarna in het paneermeel.
Zet een antiaanbakpan op een hoog vuur en warm de olie op. Wanneer de olie goed heet is, bak dan de kroketjes gedurende 1,5 min. aan elke kant.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be