Lasagne van rode poon met aubergine, tomaat en een coulis van platte peterselie

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergine in gelijke lange plakken, en leg in een ovenschotel. Overgiet met olijfolie, en kruid met peper. Plet korianderbolletjes met het lemmet van je mes en strooi ook over de aubergines. Je kan meerdere laagjes aubergine in de ovenschotel leggen, maar kruid wel steeds alle kanten.

  3. Snij het kroontje uit de tomaten, en snij in plakjes en schik in nog een ovenschotel. Besprenkel met notenolie. Plaats beide schotels 15 minuten in een oven van 200°C.

  4. Voor de coulis, pluk de blaadjes platte peterselie van de takjes, en kook ze kort samen met de notensla in kokend water met bicarbonaat. Giet af en spoel onder stromend koud water. Knijp goed uit en snij fijn. Doe in blender met 4 eetlepels olijfolie, sap van een citroen, en 1 wat groentebouillon.

  5. Controleer de doradefilets goed op graten en kruid het visvlees met peper. Bak de filets in olijfolie, velkant eerst.

  6. Snij de zurkel in fijne reepjes.

  7. Trek een streepje coulis op de bordjes, en schik eerst een laagje aubergine, daarop plakjes tomaat, een visfilet, en dan opnieuw een laagje aubergine, tomaat en rode poon. Lepel er nog wat vocht over dat uit de tomaten gekomen is. Werk af met de zurkel.

0
Nog geen stemmen