Kippenbeignets met zoetzure saus

Ingrediënten

Een lekker Oosters geïnspireerd gerechtje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Breng 100 g suiker, 100 ml witte azijn en 100 ml water aan de kook. 

  2. Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl chilivlokken en 2 el ketchup toe.

  3. Schil 1 duim gember en 1 teen knoflook. Rasp en voeg toe aan de saus.

  4. Dik de saus aan met 1 el maïszetmeel opgelost in 3 el water. Voeg beetje bij beetje toe. 

  5. Spoel 1 glas basmatirijst en laat uitlekken. 

  6. Schil 1 ananas, verwijder het taaie middenstuk en snijd in stukken. Gebruik ¼ ananas voor dit gerecht.

  7. Snijd 1 gele en 1 groene paprika in brunoise, 2 wortelen in julienne en 1 ui in grove stukken. 

  8. Snijd de kip in hapklare stukken.

  9. Kruid met zout en wikkel in maïszetmeel.

  10. Bak krokant in koolzaadolie.

  11. Snijd 2 tenen knoflook fijn en stoof ze aan in koolzaadolie. 

  12. Voeg de rijst toe en bak eerst even mee aan. Kruid met ½ kippenbouillonblokje. 

  13. Voeg daarna iets meer dan 1 glas water toe. Laat 8 minuten koken met het deksel op de pot. Laat daarna nog 5 minuten wellen zonder vuur.

  14. Haal de kip uit de pan en stoof de groenten in de overgebleven koolzaadolie.

  15. Voeg 2 el sojasaus toe. Voeg ook de kip weer toe.

  16. Voeg 4 el zoetzure saus toe. 

  17. Serveer en werk af met lente-ui en een beetje limoen.

5
Average: 5 (1 vote)