Kippenbeignets met zoetzure saus
Ingrediënten
-
100 ml water
-
100 ml witte azijn
-
100 g ongeraffineerde rietsuiker
-
½ kl chilipoeder
-
1 kl chilivlokken
-
2 el ketchup
-
1 duim gember
-
3 tenen knoflook
-
maïszetmeel
-
1 glas basmatirijst
-
1 groene paprika
-
1 gele paprika
-
1 ui
-
2 wortelen
-
300 g ontbeende kippendijen
-
koolzaadolie
-
½ kippenbouillonblokje
-
2 el sojasaus
-
½ limoen
-
1 lente-ui
Bereiding
Breng 100 g suiker, 100 ml witte azijn en 100 ml water aan de kook.
Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl chilivlokken en 2 el ketchup toe.
Schil 1 duim gember en 1 teen knoflook. Rasp en voeg toe aan de saus.
Dik de saus aan met 1 el maïszetmeel opgelost in 3 el water. Voeg beetje bij beetje toe.
Spoel 1 glas basmatirijst en laat uitlekken.
Schil 1 ananas, verwijder het taaie middenstuk en snijd in stukken. Gebruik ¼ ananas voor dit gerecht.
Snijd 1 gele en 1 groene paprika in brunoise, 2 wortelen in julienne en 1 ui in grove stukken.
Snijd de kip in hapklare stukken.
Kruid met zout en wikkel in maïszetmeel.
Bak krokant in koolzaadolie.
Snijd 2 tenen knoflook fijn en stoof ze aan in koolzaadolie.
Voeg de rijst toe en bak eerst even mee aan. Kruid met ½ kippenbouillonblokje.
Voeg daarna iets meer dan 1 glas water toe. Laat 8 minuten koken met het deksel op de pot. Laat daarna nog 5 minuten wellen zonder vuur.
Haal de kip uit de pan en stoof de groenten in de overgebleven koolzaadolie.
Voeg 2 el sojasaus toe. Voeg ook de kip weer toe.
Voeg 4 el zoetzure saus toe.
Serveer en werk af met lente-ui en een beetje limoen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be