Lidl - Loïc

Krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes

Ingrediënten

Loïc trapt de eerste week af met een onbetwiste klassieker, maar dan op zijn manier. Hij serveert krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 50°C.

  2. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.

  3. Schil de appelen en snijd ze in blokjes.

  4. Laat 2 el suiker smelten in een steelpan.

  5. Voeg een scheutje water toe tot het lichte karamel wordt.  

  6. Voeg de appelstukjes toe en laat ze garen op een zacht vuur.

  7. Kruid de kipfilets met peper en zout.

  8. Leg dunne sneetjes ontbijtspek op de vleeskant van de kipfilets.

  9. Bak de kipfilet op de velkant in weinig olie tot het vel krokant is.

  10. Leg een bakpapier op het vlees en zet er een gewicht (bijv. een lege pot) op.

  11. Snijd de topjes van de snijbonen en snijd ze in stukken.

  12. Snipper de sjalot fijn.

  13. Draai de kipfilets na 5 min om.

  14. Giet de aardappelen af en laat ze even drogen.

  15. Bak de aardappelen in olie.

  16. Voeg een teentje look en een paar takjes rozemarijn toe.

  17. Voeg een klontje boter toe aan de kip.

  18. Voeg een blad laurier en een takje rozemarijn toe.

  19. Arroseer de kip met de schuimende boter.

  20. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze 5 à 10 minuten rusten in de oven op 50°C.

  21. Bak de snijbonen samen met de sjalot in het braadvet.

  22. Kruid af met peper en zout.

  23. Werk de appelmoes af met een klontje boter.

  24. Snijd de blaadjes van een takje rozemarijn fijn en voeg toe.

  25. Voeg een halve eetlepel appelazijn toe en werk af met een paar blaadjes rozemarijn.

  26. Dresseer.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Lidl, zot van verse producten.

Lidl - Tomaten Lidl - Bloekool Lidl - Wortelen Lidl - Appels Lidl - Frambozen