Gemarineerde kip met gebakken aardappelen en Noordzeegarnalen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in reepjes en kruid met peper en zout en doe ze in een kom. Snij twee takjes koriander en één teentje knoflook fijn en doe samen met de gember en de zoute en zoete sojasaus in de kom bij de kip. Kruiden met currypoeder. Meng alles goed samen en leg er plasticfolie op. Druk goed aan met een andere kom en laat een uur marineren.

  2. Kook de aardappelen met schil in gezouten water met de tijm, rozemarijn en twee geplette knoflookteentjes met schil.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in reepjes. Doe in een kom en marineer met sushiazijn en olijfolie, twee takjes gesneden koriander, drie schijfjes ui, het sap van een halve limoen en peper en zout. Zet de marinade koud weg.

  4. Giet de aardappelen af. Schil ze, en snij ze in schijfjes. Kruid met peper en zout en bak ze rustig in een pan met olijfolie. Voeg een halve gesneden ui toe en bestrooi met currypoeder. Voeg de gemarineerde kip toe en bak zachtjes mee.

  5. Mix kort de eitjes los met een staafmixer. Haal de aardappelen en de kip van het vuur en giet over in een pan op kamertemperatuur. Voeg het losgeklopt ei toe en laat stollen tot een smeuïge massa.

  6. Bestrooi met de gepelde Noordzeegarnalen Besprenkel de gemarineerde komkommer met chilisaus en serveer als garnituur.

3.333335
Average: 3.3 (3 votes)