Tajine met kip, witte kool, knolselder en zoete aardappelen
Ingrediënten
-
2 el smen (of boter)
-
4 kippenbouten
-
¼ witte kool
-
1 ui
-
150 g gedroogde pruimen
-
1 tl kurkuma
-
1 kl garam masala
-
250 ml kippenbouillon
-
peper
-
1 el arachideolie
voor de thee
-
2 handenvol groene thee
-
10 klontjes suiker
-
2 bundel munt
-
water
Bereiding
Kruid de kip met peper en zout.
Smelt de smen in de tajine met een klein beetje olie. Tip: heb je dit niet, dan kan je ook alleen olie en gewone boter gebruiken.
Leg de kip op de velkant in de tajine. Laat aankleuren. Draai ze om en laat verder aankleuren.
Snij ondertussen de ajuin in blokjes. Schil de zoete aardappelen. Snij in grove stokken.
Voeg de ajuin toe aan de tajine. Laat meestoven.
Voeg ook de pruimen toe. Voeg de steranijs en kaneelstok toe aan de tajine.
Meng de kurkuma en garam masala onder de bouillon. Giet over de kip.
Snij een vierde van de witte kool in drie en daarna in grove stukken. Schil ook een vierde van de knolselder en snij in stukken.
Leg de knolselder, kool en zoete aardappel op de kip.
Plaats het deksel terug op de tajine en laat minstens een uur verder pruttelen op een laag vuurtje.
Voor de thee: doe twee handenvol groene thee in een theekan. Voeg een beetje kokend water toe. Wals wat met het kannetje en giet het water weg. Zo spoel je de thee. Voeg nu twee bot munt en tien klontjes suiker toe en vul op met kokend water. Laat trekken en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be