Tarbot met béarnaisesaus

Ingrediënten

  • 4 tarbotmoten, op de graat en met vel
  • olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 4 eierdooiers
  • ½ dl witte wijn
  • ½ dl witte wijnazijn
  • 125 gr geklaarde boter
  • witte peperbollen
  • 1 bosje dragon
  • peper en zout

Een lekkere vis en een lekkere bearnaise saus, wat heb je meer nodig om gelukkig te worden?

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak eerst de gastrique: versnipper een sjalotje en doe ik een kookpotje met enkele dragonstengels, peperbolletjes, witte wijn en witte wijnazijn. Laat volledig uitkoken tot het droog is.

  2. Kruid de tarbot met zout. Doe olijfolie in een pan en leg er de tarbotmoten met de witte velkant eerst in, als de olie heet is.

  3. Scheid de eieren. Doe het eventueel met je handen, zodat alle eiwit verwijderd is. Doe de eierdooiers in een laag potje en doe er een schepje van de gastrique bij en een scheutje water bij. Klop op op een laag vuurtje. (Klop in een acht in een gelijkmatige beweging). Draai ondertussen de tarbot om.

  4. Als de béarnaise mooi schuimig en stevig is, voeg je de geklaarde boter toe: klop altijd in dezelfde richting! Zeef de saus en voeg vers gesneden dragonblaadjes toe.

0
Nog geen stemmen

Neudorf, Chardonnay 2010 (Nelson, Nieuw-Zeeland)

Ad Bibendum, €25,35
Cuvée van de ‘koning’ van de Nieuw-Zeelandse Chardonnay. Toasty, romig en vol finesse. Lijkt wel topbourgogne.