Maaltijdsoep met rijst, kokos en curry

Ingrediënten

  • 2 gember (geraspt)
  • 2 currypoeder
  • 1 stengel selder
  • 3 takjes tijm
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 rode paprika (julienne)
  • 1 korianderblaadjes
  • 1 muntblaadjes
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Kook of stoom de rijst gaar en hou die apart.

  2. Stoof in een beetje vetstof de sjalot, citroengras, gember, tijm en look aan. Roer curry en kurkuma eronder. Bevochtig het geheel met kippenbouillon, room en kokos. Laat de soep een half uurtje trekken op een zacht vuurtje. Zeef de soep.

  3. Snij de paksoi en paprika fijn. Laat ze samen met de rijst 3 minuutjes sudderen in de soep. Voeg er de kruiden bij en kruid het geheel af met peper en zout.

5
Average: 5 (2 votes)