Thaise curry met rundvlees en linzen
Ingrediënten
-
4 teentjes knoflook, geperst
-
4 cm gember, geraspt
-
bosje koriander
-
2 à 3 el currypoeder
-
150 g prinsessenboontjes, gehalveerd
-
600 g rumsteak
-
800 ml kokosroom
-
2 tl bruine suiker
-
250 g basmati rijst
-
zonnebloemolie
-
peper en zout
Bereiding
Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking. Bak de sjalotten met de geperste look en de gember in olie glazig. Voeg de chilipeper toe en roerbak 1 minuut. Doe er het currypoeder bij en roerbak nog eens 1 minuut. Schep er de worteltjes en boontjes onder en bak nog 3 minuten verder. Blus met de kokosroom en breng op een zacht vuur aan de kook. Breng op smaak met het limoensap- en rasp, de bruine suiker, peper en zout.
Voeg na 5 minuten de linzen toe en laat nog even doorwarmen.
Bak de rumsteak in boter met olie 3 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout. Snijd vervolgens in reepjes. Schep de curry in kommen en verdeeler de reepjes rumsteak over. Werk af met de koriander, lente-ui en pecannoten. Geef er de rijst bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be