Finale Mijn Pop-Uprestaurant! - Kip Tandoori met zelfgemaakt naan brood en gestoofde paprika

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 1 sjalotje

voor de marinade

Voor het brood

  • 1 el gist
  • 250 g bloem
  • 40 ml warm water
  • 6 el yoghurt
  • 1 el suiker

Hanne en Jaro maken een Indisch gerecht: kip tandoori met zelfgemaakt naan brood. 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Indisch
Hapje
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak de marinade. Hak koriander fijn. Meng onder yoghurt, olijfolie en tandoorikruiden.

  2. Snij de kip in stukjes en laat 24u marineren.

  3. Maak het brood. Meng gist met warm water en suiker. Laat rusten.

  4. Weeg de bloem af. Doe er een flinke scheut olijfolie bij. Meng yoghurt onder het beslag. Voeg de gist toe en meng goed. Voeg eventueel wat bloem toe, indien te nat.

  5. Laat het deeg 15 minuten rijzen.

  6. Rol het uit en bak een kwartier in een voorverwarmde oven op 140 graden. 

  7. Steek de kip op stokjes. Snij de paprika en sjalotje fijn.

  8. Stoof het sjalotje glazig en voeg de paprika toe. Kruid met tandoorikruiden. 

  9. Grill ook de spiesjes. 

  10. Serveer de spiesjes met het brood en de paprika.

5

Average: 5 (1 stem)

Dit is een gerecht van Jaro en Hanne

In Mijn Pop-uprestaurant! werken Jaro en Hanne rond stenen en stokjes. In hun restaurant zal alles op 'sticks & stones' geserveerd worden. Dit gerecht staat op de kaart in hun Pop-Uprestaurant in Brussel.