Mijn Pop-Uprestaurant 2016: karnemelkpuree met garnaaltjes van Jan en Nele

Ingrediënten

Jan en Nele scoren met hun karnemelkstampers. Het wordt stilaan ook buiten West-Vlaanderen een klassieker bij uitstek. Toastjespap, karnemelkstampers, karnemelkpuree...iedereen kent het wel. Lekker met een gepocheerd eitje, wat verse kruiden en beurre noisette.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Smelt boter op een zacht vuurtje tot het een beetje begint te kleuren. Dit is beurre noisette.

  2. Schil de aardappelen, snij in stukjes en stoom of kook ze gaar. Giet af.

  3. Warm karnemelk op. Meng met de aardappelen en stamp tot puree. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel een beetje beurre noisette toe.

  4. Zet een kookpot op het vuur met veel water. Breng aan de kook. Voeg een snuifje zout en een flinke scheut azijn toe. Zet het vuur wat zachter zodat het water net niet meer kookt.

  5. Doe het eitje in een tasje. Maak een draaikolk in het water. Giet het eitje in het midden van de draaikolk. Zo pocheert het. Haal uit met een lepel en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Pel de garnalen. 

  7. Schuim een beetje warme karnemelk op met een staafmixer. Eventueel kan je sucro toevoegen voor steviger schuim.

  8. Afwerking: Lepel de puree in een bord. Leg er de garnaaltjes en het eitje bij. Kruid extra met peper. Werk af met wat groen zoals postelein, fijngehakte verse kruiden en een lepeltje beurre noisette.

0
Nog geen stemmen