Mijn Pop-uprestaurant 2016: powersmoothie 'chocoloco' van Caro en Gillian
Ingrediënten
-
eventueel extra sojamelk (of amandelmelk)
-
1 el granola
-
een paar blauwe bessen
voor de amandelpasta
-
1 handvol amandelen
-
1 snuifje zeezout
voor de smoothie
-
500 ml sojamelk (of amandelmelk)
-
1 handvol spinazie
-
1 banaan
-
1 handvol aardbeien
-
1 handvol blauwe bessen
-
2 el amandelpasta
-
2 el lijnzaad
-
4 el cacaopoeder (ongezoet)
-
1 handvol dadels
-
1 el honing
Bereiding
Geen amandelpasta bij de hand? Doe een handvol amandelen met een snuifje zeezout in een blender of cutter. Mix fijn. Schraap telkens alles van de onderkant, zodat alle noten fijngemalen worden. Mix 10 à 15 minuten tot je een pasta krijgt. Amandelpasta kan je ook kopen.
Doe de sojamelk of amandelmelk in een blender.
Voeg er de spinazie, aardbeien, banaan, blauwe bessen, amandelpasta, lijnzaad, cacao, dadels, honing in een blender. Mix fijn.
Voeg eventueel nog wat soja- of amandelmelk toe.
Giet in een glas en werk af met granola en blauwe bessen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be