Ravioli van kabeljauw met champignons

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Snipper 1 sjalot en snijd de champignons in brunoise. Stoof ze aan, voeg 2 eetlepels kippenbouillon toe en kruid met peper en zout. Voeg op het laatste moment gehakte peterselie en bieslook toe.

  2. Meng 500 g tarwebloem, 5 eieren en 5 gram zout tot een homogeen deeg. Kneed tot het niet meer kleeft en voeg indien nodig bloem toe. Draai dit door een pastamachine op ca. 3 mm en snijd in vellen ter grootte van je uitsteekvorm.

  3. Mix de kabeljauw fijn en meng met de bieslook, enkele druppels limoensap, de zeste van de limoen, 1 eiwit, peper en zout. Schep een lepel van de kabeljauwmengeling op een vel pasta en bedek dit met een ander vel. Gebruik een uitsteekvorm om mooie ronde ravioli te maken en druk de randen aan met een vork.

  4. Snijd de knolselder in grove brunoise, snipper de sjalot en bak ze samen. Blus met de rest van de kippenbouillon en mix ze. Zeef alles fijn en werk de jus af met een scheutje room, een klontje boter, peper en zout.

  5. Mix de basilicumblaadjes met arachideolie. 

  6. Kook de ravioli ongeveer 4 minuten en schik er een drietal bovenop de champignons. Schuim de knolselderjus op en giet die er naar eigen smaak overheen. Werk af met enkele druppels basilicumolie.

0
Nog geen stemmen

Lekkers uit Mijn Pop-uprestaurant!

Maak van elk restaurant één van hun gerechten.

 

Ontdek hier alle andere recepten!