Smoked ribbetjes en zoete aardappel van TJOP's

Ingrediënten

Voor de ribbetjes

  • 2 kl peper
  • 2 kl zout
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 kl uipoeder
  • 1 kl mosterdpoeder
  • 1 kl lookpoeder

Voor het bevochtigen

  • 4 el whisky
  • 4 el appelsap
  • 4 el appelazijn

Voor de puree van zoete aardappel

voor de koolsla

  • 1 handvol pompoenpitten
  • ¼ witte kool
  • 4 wortelen
  • 4 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • peper
  • zout

De heren van TSJOP's zijn barbecue-experten. Ze roken en grillen er op los. Hun gerookte ribbetjes zijn overheerlijk. Heb je geen roker, maak ze dan in de oven. De gerookte smaak heb je dan wel niet, maar ze zijn wel lekker mals. Hou de temperatuur laag en neem je tijd.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Doe alle kruiden in een vijzel. Maal fijn.

  2. Ontvlies de ribbetjes. Wrijf de ribbetjes in met de kruidenmengeling.

  3. Zet drie uur in de rookoven. Zorg dat de temperatuur tussen 125°C en 150°C is. Idem voor een gewone oven.

  4. Meng appelsap, met appelazijn en whisky. Doe in een nevelspuit. Bevochtig de ribben regelmatig. Zo drogen ze niet uit. Je kan ze ook inborstelen.

  5. Voor de puree: stoom de zoete aardappelen gaar (ongeveer 15 à 20 minuten vanaf het water kookt en afhankelijk van de grootte). Mix fijn met vetstof. Kruid met peper en zout.

  6. Rooster wat pompoenpitten.

  7. Voor de koolsla: rasp witte kool en wortelen. Meng met wat mayonaise en yoghurt. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking: serveer de ribben met koolsla, pompoenpitten en puree van zoete aardappel.

0
Nog geen stemmen

banner Solo