Gezonde kipcurry uit het Lichaam van Coppens
Ingrediënten
-
80 g zilvervlierrijst
-
kip bouillonblokje
-
250 g kipilet, in blokjes
-
3 kl currypoeder
-
1 courgette, in blokjes gesneden
-
2 wortels, in blokjes gesneden
-
200 g champignons, in vier gesneden
-
platte peterselie of koriander
-
200 ml kokosmelk
-
1 teentje look, geperst
-
kokosolie om te bakken
Bereiding
Verhit een pan op het vuur met 1 koffielepel kokosolie. Bak er de champignons in aan. Zet opzij.
Kook de rijst gaar in 12 minuten samen met een bouillonblokje. Kook de laatste 4 minuten de courgette en wortelblokjes mee in hetzelfde water.
Giet het kookvocht af.
Voeg de champignons toe aan de rijst met wortel en courgette.
Bak in tussentijd de knoflook een minuutje aan in een koekenpan met één koffielepel kokosolie.
Voeg vervolgens de kippenblokjes toe en bak goudbruin. Kruid met een snufje kerriepoeder, peper en zout.
Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Laat het even doorkoken. Voeg er daarna 3 kl currypoeder aan toe.
Serveer de rijst samen met de kip curry. Werk af met platte peterselie of koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be