Omega 3 booster
Ingrediënten
-
1 bos radijzen
-
1 gehakte walnoten
-
100 gr sojascheuten
-
2 tomaten
-
1 walnootolie
-
voetselderie
-
250 gr gerookte zalm
-
peper
-
yoghurtdressing
-
100 gr rucola
-
volkorenbrood
Bereiding
Versnipper de voetselderie, ook de bladeren kunnen gebruikt worden.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Was de sojascheuten en hak ze in zeer grove stukken.
Was de radijsjes en snijd ze in zeer fijne reepjes. Houd er enkele apart voor de garnering.
Meng de tomaten, de gesneden selderie, de gehakte noten, de helft van de sesamzaadjes en de gesneden radijsjes goed door elkaar en maak smeuïg met de walnootolie.
Leg de plakken gesneden zalm op je werkblad en leg hierop de mengeling. Maak van de gerookte zalm rolletjes die je nog even in de ijskast laat bekomen.
Was de rucola en maak haar goed droog in de slazwierder. Meng met de sojascheuten.
Schik de mengeling op een bord en leg de zalmrolletjes erbovenop.
Werk de zalmrolletjes af met enkele draaien van de pepermolen en de sesamzaadjes.
Serveer de yoghurtdressing en het brood apart.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be